Medicinski centar Gorica
Medicinski centar Gorica

Dobrodošli u Medicinski centar Gorica, vrhunski centar zdravstvene skrbi koji okuplja stručnjake posvećene pružanju kvalitetne i sveobuhvatne medicinske usluge.

Naš tim visokokvalificiranih medicinskih stručnjaka posvećen je vašem zdravlju, pružajući individualiziran pristup svakoj osobi uz pažljivo razmatranje svih zdravstvenih tegoba i trenutnih terapija.

U Medicinskom centru Gorica stavljamo poseban naglasak na kvalitetnu dijagnostiku, ključnu za naš rad. Naša pažljiva i sveobuhvatna dijagnostička praksa obuhvaća raznolike specijalističke ambulante, uključujući radiologiju s mogućnošću obavljanja rendgenskih pretraga, magnetske rezonancije (MR) i mamografije, medicinu rada i sporta, ortopediju, fizikalnu medicinu, obiteljsku medicinu,  kardiologiju, urologiju, laboratorij te preventivne i sistematske preglede.

Otvorenje Medicinskog centra Gorica 2024. godine predstavlja značajan korak za grad Veliku Goricu i njegove građane. Želja nam je da našim sugrađanima, jer mnogi od nas  žive u ovom  gradu, pružimo vrhunsku medicinsku uslugu. 

Magnetska rezonancija Medicinski centar Gorica Kompjuterizirana tomografija

Liječnički tim

Nikola Leder, dr. med- Medicinski cenatar Gorica
Medicinski centar Gorica Radiologija Magnetska rezonancija

NIKOLA IVAN LEDER, DR. MED.

Specijalist radiologije / Subspecijalist ultrazvuka

Od svojih postignuća i edukacije posebno bih istaknuo:
  • uvođenje CT kolonografije (virtualna kolonoskopija) u redovnu kliničku praksu 
  • primjena naprednih ultrazvučnih tehnologija (UZV intervencije, elastografija, CEUS – UZV kontrastna sredstva…).
  • petnaest godina iskustva rada na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB Merkur, višegodišnji vanjski suradnik katedre za radiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Radiologijom se bavim od 2007. godine, sada kao voditelj odjela za magnetsku rezonancu na zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice “Merkur”. Tijekom deset godina rada u radiologiji, iza mene stoje deseci tisuća uspješno obavljenih pregleda. Bavim se svim aspektima dijagnostičke radiologije, a posebno sam posvećen tzv. “cross-sectional” tehnikama oslikavanja tj. ultrazvuku, kompjuteriziranoj tomografiji (CT) i magnetskoj rezonanciji (MR).
Maja Leder, dr. med- Medicinski cenatar Gorica
Medicinski centar Gorica Radiologija Magnetska rezonancija

MAJA LEDER, DR. MED.

Specijalist radiologije

Od 2009. godine bavim se radiologijom, dio sam radiološkog tima Zavoda za radiologiju Kliničke bolnice “Sveti duh”.

Pretežito se bavim ultrazvučnom dijagnostikom od čega bi posebno izdvojila dijagnostiku za bolesti dojke (UZV i mamografiju), no također je iza mene veliko iskustvo konvencionalnih radioloških metoda (RTG i dijaskopija) te kompjuterizirane tomografije (CT).

Medicinski centar Gorica Radiologija Magnetska rezonancija

PRIM.DR.SC. HELGA SERTIĆ MILIĆ, DR. MED.

Specijalist radiologije / Subspecijalist intervencijske radiologije

Prim.dr.sc. Helga Sertić Milić, cijenjena specijalistica radiologije i subspecijalistica intervencijske radiologije, svoje je obrazovanje započela i razvijala u Zagrebu. Svoju specijalističku karijeru izgradila je na Klinici za plućne bolesti Jordanovac i KB Merkur, gdje trenutno vodi odjel radiologije glave, vrata, toraksa i dojke. Osim što se usavršila u ultrazvučnoj i doplerskoj dijagnostici, dr. Sertić Milić posebno se ističe u intervencijskoj onkologiji, pridonoseći u liječenju onkoloških pacijenata na KB Merkur, vodećoj bolnici za transplantacijsku medicinu u Hrvatskoj. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, aktivno sudjeluje u edukaciji studenata medicine, te je ugledna članica više profesionalnih udruga. Dr. Sertić Milić je primjer stručnosti i posvećenosti u medicinskom svijetu, uspješno balansirajući profesionalne i obiteljske obaveze kao majka dvoje djece.

Medicinski centar Gorica Radiologija Magnetska rezonancija

NIKOLINA JURJEVIĆ, DR. MED.

Specijalist kliničke radiologije

Kao specijalistica kliničke radiologije, moje medicinsko putovanje započelo je diplomom na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Specijalizaciju iz kliničke radiologije završila sam na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB Merkur, gdje sam, uz rad, završila i poslijediplomski stručni studij. Trenutno se usavršavam na poslijediplomskom doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Posebno sam posvećena UZV dijagnostici i dijagnostici muskuloskeletnog sustava. Osim toga, u svom svakodnevnom radu bavim se i dijagnostikom bolesti pluća, abdomena i zdjelice. Moje profesionalno usmjerenje i stalno obrazovanje temelj su mog pristupa u pružanju najbolje moguće skrbi mojim pacijentima, uz neprestano praćenje najnovijih dostignuća u radiologiji.

Dr. sc. Ivan Neretljak dr. med.
Medicinski centar Gorica Radiologija Magnetska rezonancija

DR. SC. IVAN NERETLJAK, DR. MED.

Specijalist urolog, subspecijalist transplantacije bubrega

Bavim se urologijom od 2010. godine. Dio sam tima za transplantaciju bubrega u KB Merkur, Zagreb. Osim transplantacije bubrega područje interesa su mi urološka onkologija i muško spolno zdravlje. Pohađao sam više stručnih tečajeva te međunarodnu edukaciju iz područja urologije te objavio više radova iz tog područja.

 Radiološki tehnolozi

Drago Nikolic Medicinski centar Gorica Ultrazvuk

Drago Nikolić, bacc. radiol. techn., glavni radiološki tehnolog

Bruno Kukic Medicinski centar Gorica Radiologija Magnetska rezonancija

Bruno Kukić,  bacc. radiol. techn.

Medicinske sestre

Administratori 

Koristimo kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, posluživanje prilagođenih oglasa ili sadržaja i analizu našeg prometa. Klikom na "Prihvati sve" pristajete na našu upotrebu kolačića. Također možete "Odbaciti nebitno" ili "Prilagoditi postavke".