Urologija

Trebate li pregled i stručno mišljenje urologa, obavite pregled u Medicinskom centru Gorica uz najnoviju opremu i ljubazno osoblje. Pregledat će vas uvaženi urolog i subspecijalist transplantacije bubrega dr. sc. Ivan Neretljak, dr. med.

Usluge iz područja urologije koje možete obaviti u našem centru rast će s vremenom, a za sada su vam na raspolaganju sljedeće usluge čije cijene možete provjeriti u cjeniku: 

  • specijalistički pregled urologa koji uključuje i UZV pregled
  • kontrolni pregled urologa
  • konzultacije (usmeno pojašnjenje medicinske dokumentacije bez pisanog nalaza)
  • promjena urinarnog katetera

Dr. sc. Ivan Neretljak dr. med.U Medicinskom centru Gorica pregledat će vas urolog i subspecijalist transplantacije bubrega dr. sc. Ivan Neretljak, dr. med koji se urologijom bavi od 2010. godine te je dio tima za transplantaciju bubrega u KB Merkur, Zagreb. Osim transplantacije bubrega područje interesa su mu urološka onkologija i muško spolno zdravlje. Pohađao je više stručnih tečajeva te međunarodnu edukaciju iz područja urologije te objavio više radova iz tog područja. Dr. Neretljak se smatra jednim od najboljih urologa u Hrvatskoj i drago nam je što je dio našeg liječničkog tima. 

Pregled urologa

Za pregled urologa u našoj poliklinici, bitno je donijeti odgovarajuću medicinsku dokumentaciju koja obuhvaća:

  • Medicinsku kartoteku: svi relevantni medicinski dokumenti o prethodnim pregledima, dijagnozama i terapijama.
  • Laboratorijske nalaze: rezultati urinokulture, krvne pretrage (uključujući tumorske biljege ako su relevantni), kao i druge laboratorijske pretrage koje su već obavljene i bitne za dijagnosticiranje uroloških problema.
  • Radiološke nalaze: snimke kao što su ultrazvuk abdomena, CT ili MRI snimke, rendgenski snimci, ili bilo koji drugi relevantni radiološki nalazi.
  • Prethodne medicinske izvještaje: izvještaji ili mišljenja drugih specijalista koji su relevantni za urološko stanje pacijenta.
  • Popis trenutnih lijekova koje se uzimaju, uključujući i informacije o doziranju i redovitosti uzimanja.

Navedeno pomaže urologu dobiti cjelovitu sliku o zdravstvenom stanju pacijenta i omogućuje precizniju dijagnozu i planiranje terapije.

Temeljem anamneze i kliničkog pregleda, urolog će uspostaviti dijagnozu uroloških bolesti i savjetovati iduće korake tj. potrebne preglede ili lijekove. Važno je uvijek imati na umu da vrijeme kod mnogih stanja i bolesti ima jako veliku i važnu ulogu te da pravodobno i  točno postavljena dijagnoza olakšava liječenje i svakako može spriječiti neželjene posljedice i komplikacije.

Urologija i najčešći urološki zdravstveni problemi

Urologija je grana medicine koja se bavi liječenjem bolesti urološkog i genitalnog sustava čovjeka. Najčešći urološki zdravstveni problem su infekcije tj. upale urinarnog trakta, koje se liječe antibioticima i uro-antisepticima. Lijek se propisuje nakon laboratorijskog uvida urinokulture koja nam daje odgovor na pitanje koja bakterija je uzrok upale.

Sumnjate li na upalu, važno je djelovati pravodobno jer zakašnjelo liječenje može dovesti do upale bubrega što za posljedicu može imati trajno oštećenje bubrega.  Iako bubrezi imaju veliku važnost na rad cijelog organizma jer se u njima prečišćava krv i na taj način stvara mokraća, ljudi mogu živjeti i s jednim bubregom. Naime, liječenje zloćudnih bolesti bubrega često znači vađenje cijelog bubrega u kome se tumor nalazi. Srećom, zloćudni tumori bubrega, mokraćovoda i mokraćnog mjehura nisu tako česti. No, rak prostate je jedna od najčešćih zloćudnih bolesti kod muškaraca i zato je jako važno istaknuti važnost redovitih pregleda prostata.

Rak prostate

Prostata je muška spolna žlijezda koja se nalazi uz mokraćni mjehur i kroz nju prolazi mokraćna cijev i sjemenovodi. Liječenje raka prostate je također u prvom redu operativno pri čemu se vadi cijela prostata. Rak prostate se uglavnom javlja kod muškaraca srednje i starije dobi.

Rak prostate najčešći je novodijagnosticirani rak u muškaraca u Hrvatskoj. Prema podacima Registra za rak, u 2020. godini dijagnosticirano je 2 299  slučajeva raka prostate u Hrvatskoj. U 2021. godini rak prostate bio je 9. vodeći uzrok smrti kod muškaraca. To ga čini trećim najčešćim zloćudnim uzrokom smrti u muškaraca, nakon raka pluća te raka debelog i završnog crijeva. Program za probir i rano otkrivanje raka prostate u Hrvatskoj jedan je od najvažnijih koraka u borbi protiv ove bolesti. Pročitajte više na temu raka prostate na našoj stranici, kao i na stranici Hrvatske lige protiv raka.Nikola Leder, dr. med- Medicinski cenatar Gorica

Naš centar je u potpunosti opremljen kako odgovarajućim, vrhunskim uređajima tako i stručnim znanjem i uslugama koji će vam svakako pomoći za rano otkrivanje bolesti uro-genitalnog trakta.

Posjedujemo najmoderniji MR uređaj

Posebno izdvajamo da naš centar posjeduje najmoderniji MR uređaj. Možemo pružiti vrlo detaljne i neinvazivne pretrage za rak prostate pod vodstvom specijaliste radiologije i subspecijaliste ultrazvuka Nikole Ivana Ledera, dr. med. Dr. Nikola Leder se bavi obradom prostate putem MR dijagnostike više od deset godina.

Naručite se za specijalistički pregled urologa ili na MR pregled, ne prepuštajte svoj život i svoju budućnost slučajnosti.

 

 

Ostale usluge:

Cijena:

No data found.

Ne zaboravite:

Na pregled sa sobom ponesete važnu medicinsku dokumentaciju kako je opisano u tekstu.
Rezervacija termina pregleda

Možda će vas zanimati i:

Tagovi:

Možda će vas zanimati.

Virtualna kolonoskopija – bezbolan pregled debelog crijeva
No data found.
Prednosti uređaja za magnetsku rezonanciju snage 1.5T
No data found.
Svibanj: 15 % popusta na RTG pluća i srca te LDCT pluća
No data found.
Koristimo kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, posluživanje prilagođenih oglasa ili sadržaja i analizu našeg prometa. Klikom na "Prihvati sve" pristajete na našu upotrebu kolačića. Također možete "Odbaciti nebitno" ili "Prilagoditi postavke".