Za ljeto bez boli: 15% popusta na RTG, MR i MSCT kralježnice!

Pozivamo vas u Medicinski centar Gorica gdje vam kroz cijeli srpanj i kolovoz nudimo 15 % popusta na rendgenske preglede (RTG) kralježnice, magnetsku rezonanciju (MR) i kompjutorizirana tomografija (MSCT) kralježnice.

Ljeto je odlično vrijeme za uživanje i aktivan odmor, no svi oni koji imaju problema s kralježnicom, znaju kako ljeto može biti vrlo teško razdoblje popraćeno boli. Pogotovo kad nas „iznenadi“ problem s kralježnicom. Budući da je ljeto i razdoblje godišnjih odmora, kad možemo odvojiti i koji dan za sebe, pa i za neki važan liječnički pregled, ovo je naša pozivnica za sve vas koji imate problema s leđima i kralježnicom. Provjerite stanje svoje kralježnice i donesite neke važne odluke u svom životu.

Osmislili smo akciju pod nazivom „ZA LJETO BEZ BOLI!“. Pozivamo vas u Medicinski centar Gorica gdje vam kroz cijeli srpanj i kolovoz nudimo 15 % popusta na:

  • rendgenske preglede (RTG) kralježnice,
  • magnetsku rezonanciju (MR),
  • kompjutorizirana tomografija (MSCT) kralježnice.

U slučaju da ste u dilemi koji pregled bi vam trebao, na raspolaganju smo vam sa savjetom i stručnom procjenom. Bez dugih čekanja, brzo, uz našu najnoviju tehnologiju i visokostručan tim saznajte više o stanju vaše kralježnice. U nastavku teksta vas pobliže upoznajemo s pretragama.

 

Što je rendgenski (RTG) pregled kralježnice?

Rendgenski pregled je najstariji i najčešće korišten oblik medicinskog snimanja. Koristi vrlo malu dozu ionizirajućeg zračenja kako bi stvorio slike unutarnjih struktura tijela. RTG snimanje kralježnice pruža jasnu sliku kostiju i zglobova kralježnice, omogućujući liječnicima da identificiraju probleme poput fraktura, deformacija, suženja diskova ili drugih promjena.

Zašto se radi RTG kralježnice?
RTG kralježnice može otkriti:

• uzroke neprestane boli ili ukočenosti
• znakove artritisa ili protruzije diskova
• ozljede, frakture i pomicanja kralježnice
• infekcije ili tumore kralježnice
• degenerativne bolesti poput osteoporoze
• skoliozu, kifozu i druge zakrivljenosti
• spondilolistezu i druge urođene bolesti

Vrste RTG pregleda kralježnice:
1. RTG segmenta kralježnice (standardne snimke) – snimanje jednog segmenta kralježnice u dva smjera.
2. RTG segmenta kralježnice (standardne i funkcijske snimke) – uz standardne snimke, dodaju se i funkcijske snimke koje omogućuju detaljniji uvid u funkciju segmenata.
3. RTG cijele kralježnice – snimanje cijele kralježnice za procjenu ukupne koštane strukture i eventualnih deformacija.

Magnetska rezonancija (MR) kralježnice

Magnetska rezonancija Medicinski centar Gorica Kompjuterizirana tomografijaMR kralježnice je napredna dijagnostička metoda koja koristi snažno magnetsko polje i radiovalove za stvaranje detaljnih slika kralježnice. Za razliku od RTG snimanja, MR ne koristi ionizirajuće zračenje, što ga čini sigurnijim, posebno za djecu.

Zašto se koristi MR kralježnice?
MR kralježnice pomaže u dijagnosticiranju i procjeni:

• bolova u kralježnici
• degenerativnih promjena i hernije diskova
• sportske ozljede, uključujući ozljede ligamenata, diskova i frakture
• prisutnost tumora (primarni i metastaze)
• ozljede kralježnice i komplikacije povezane s kirurškim implantatima

Provjerite naše cijene.

Kada se snima cijela kralježnica, a kada pojedini segmenti? Cijela kralježnica se snima kod skolioze, sumnje na upalne bolesti, spondiloartropatije i akutne traume. Pojedini segmenti kralježnice (vratna, torakalna i lumbosakralna) snimaju se kod sumnje na bolesti diska i degenerativne promjene.

Treća pretraga kralježnice na koju u srpnju i kolovozu  ostvarujete 15 % popusta  je kompjutorizirana tomografija – MSCT. Riječ je o bezbolnoj, neinvazivnoj i vrlo preciznoj dijagnostičkoj metodi koja omogućuje istovremeni prikaz krvnih žila, mekih tkiva kao i kostiju. MSCT pretrage za dobivanje slike koriste ionizirajuće zračenje, no kao nov centar, svi naši uređaji su vrhunske kvalitete te koriste najnovija dostignuća tehnologije i programe koji smanjuju dozu zračenja na najmanju moguću mjeru. Pročitajte prilog na temu: Prednosti uređaja za magnetsku rezonanciju snage 1.5T

Nadamo se da ćete ovo ljeto iskoristiti za svoj odmor, ali i promjenu životnih navika na bolje. Zašto to kažemo? Zato jer često upravo su nas te naše navike (premalo kretanja, previše sjedenja i sl). i dovele u situaciju da imamo problema s kralježnicom. Problem kralježnice je problem suvremenog čovjeka. Bol u bilo kojem dijelu leđa znak je kojim nam tijelo šalje poruku da nešto nije u redu i važno je reagirati na vrijeme.

Zato, Za ljeto bez boli, javite nam se i iskoristite 15 % popusta na navedene usluge!

Kontaktirajte nas za svoj termin!

 

Cijena:

No data found.

Kako se pripremiti za RTG kralježnice?

Priprema za RTG kralježnice nije potrebna. Važno je skinuti sve metalne predmete prije snimanja.
Rezervacija termina pregleda

Možda će vas zanimati i:

Dermatologija

Dermatologija

Dermatologija, još jedna specijalistička ambulanta Medicinskog centra Gorica otvara vam svoja vrata uz bogatu lepezu usluga! Specijalistička ambulanta dermatologije Medicinskog

OPŠIRNIJE »

Možda će vas zanimati.

Dermatologija
No data found.
Ortopedija
No data found.
MR cijelog tijela- što je i što se postiže ovom pretragom?
No data found.