Kardiologija

Bolesti srca i krvnih žila najčešće su bolesti današnjice. Pravovremena dijagnostika i adekvatno liječenje od velikog su značaja.

U slučaju da ste primijetili da teže dišete i zamarate se pri fizikom naporu, da imate probleme s tlakom i slično, obratite se za stručni pregled i mišljenje kardiologa.

Kardiologija – usluge

Kardiološki pregled omogućuje dijagnosticiranje bolesti srca i kardiovaskularnog sustava te propisivanje odgovarajuće terapije.

 • Specijalistički pregled kardiologa: detaljan pregled uključujući procjenu srčanog zdravlja i preporuke za daljnje liječenje.
 • Subspecijalistički pregled invazivnog kardiologa uključuje  preporuke za moguće intervencije ili zahvate.
 • EKG (uključuje snimanje i strojni zapis EKG-a) elektrokardiogram za procjenu električne aktivnosti srca, uz strojni zapis za preciznu analizu.
 • Holter EKG (uključuje snimanje i pisani nalaz specijalista kardiologije): dugotrajno snimanje EKG-a tijekom 24 ili 48 sati kako bi se pratila srčana aktivnost tijekom dnevnih aktivnosti, uz detaljan pisani nalaz.
 • Kontinuirani mjerač arterijskog tlaka (KMAT ili holter tlaka): dugotrajno praćenje krvnog tlaka tijekom 24 sata kako bi se otkrile varijacije i eventualni problemi s tlakom.
 • Specijalistički pregled + UZV srca: kombinirani pregled koji uključuje standardni specijalistički pregled i ultrazvuk srca za detaljnu procjenu srčane funkcije i strukture.
 • UZV srca: ultrazvuk srca (ehokardiogram) koji omogućuje vizualizaciju srčanih struktura i procjenu funkcije srca.
 • Kontrolni pregled kardiologa: praćenje i procjena napretka liječenja te prilagodba terapije prema potrebi.

Svakako sa sobom ponesite važnu medicinsku dokumentaciju. Saznajte popis usluga uz cijene. 

Kada treba obaviti pregled kardiologa?

Kardiološki pregled omogućuje dijagnosticiranje bolesti srca i kardiovaskularnog sustava te propisivanje odgovarajuće terapije. Najčešće se preporučuje ako:

 • osjećate bol u prsima
 • teško dišete tijekom mirovanja ili pri naporu
 • osjećate ubrzan, nepravilan rad ili lupanje srca
 • imate povišen ili snižen krvni tlak
 • osjećate opću nestabilnost, omaglice ili nesvjestice

Pregled kardiologa potreban je i kod šuma na srcu te abnormalnog EKG nalaza, a obavlja se i zbog redovne kardiološke kontrole kod već ranije dijagnosticiranih bolesti srca. Pregled obavlja specijalist kardiologije na temelju anamneze, kliničkog pregleda, EKG-a i drugih dijagnostičkih pretraga.

Specijalistica kardiologije, Ena Kurtić, dr. med.

Specijalističku kardiološku ambulantu našeg centra vodi specijalistica kardiologije Ena Kurtić, dr. med. koja je završila  Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Nakon dvogodišnjeg rada u Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, specijalizaciju iz kardiologije završila je 2021. godine u KB Merkur u Zagrebu. Usavršavala se u Pragu na Institutu za kliničku i eksperimentalnu medicinu gdje je završila tečaj napredne ehokardiografije.

Aktivno sudjeluje na međunarodnim kongresima i autor je nekoliko članaka u stručnim časopisima. Trenutno se dodatno educira u području intervencijske kardiologije, a uže polje posebnih interesa su joj ishemijska bolest srca, srčano zatajivanje i angiologija. Uz to, pohađa doktorski studij iz Biomedicine i zdravstva, fokusiran na kardiovaskularne bolesti kod pacijenata podvrgnutih transplantaciji gušterače i bubrega. Dr. Kurtić s posebnom pažnjom pristupa svakom pacijentu.

Za više informacija ili dogovor pregleda kardiologa, slobodno nas kontaktirajte.

Ostale usluge:

Cijena:

No data found.

Kako izgleda pregled?

Najprije ćete našem kardiologu objasniti koji vas simptomi muče, a zatim će on analizirati vašu osobnu i obiteljsku povijest bolesti (anamnezu). Pregledat će vašu dosadašnju medicinsku dokumentaciju. Obavit ćete i klinički pregled, uz EKG (elektrokardiogram) pretragu.
Rezervacija termina pregleda

Možda će vas zanimati i:

Dermatologija

Dermatologija

Dermatologija, još jedna specijalistička ambulanta Medicinskog centra Gorica otvara vam svoja vrata uz bogatu lepezu usluga! Specijalistička ambulanta dermatologije Medicinskog

OPŠIRNIJE »
Tagovi:

Možda će vas zanimati.

Dermatologija
No data found.
Ortopedija
No data found.
MR cijelog tijela- što je i što se postiže ovom pretragom?
No data found.