Pregled za upis u srednje škole i na fakultete

Liječnički pregled za upis u srednje škole i na fakultete možete obaviti brzo, profesionalno, u jednom danu u Medicinskom centru Gorica.

Uz najmoderniju opremu i stručno osoblje, liječnički pregled za upis u srednje škole i na fakultete možete napraviti u našem centru, u specijalističkoj ordinaciji medicine rada i sporta. 

Pred budućim studentima i srednjoškolcima neke su od najtežih odluka s kojima će se susresti u životu. Važno je da odluče kojim putem će se njihovo obrazovanje nastaviti u nadi da je upravo to ono zanimanje koje će im pomoći da rade posao koji vole. Za neka zanimanja je važna psihička i fizička sprema i zato je, prije upisa u srednju strukovnu školu i na određene fakultete, potrebno obaviti liječnički pregled kod specijaliste medicine rada.

Opseg pregleda ovisi o smjernicama koje traži srednja škola ili određeni fakultet te se razlikuju, no, da vam približimo ovu temu, iznijet ćemo neke općenite podatke.

Liječnički pregled za upis u srednje škole i na fakultete

Na liječničkom pregledu za upis u srednje škole ili fakultete u Republici Hrvatskoj provjerava se opće zdravstveno stanje budućih učenika ili studenata kako bi se osiguralo da su sposobni za obrazovni proces i eventualne fizičke aktivnosti koje taj proces podrazumijeva. Najčešće se provjeravaju sljedeće stavke:

Opća anamneza: liječnik će postavljati pitanja o prethodnim bolestima, alergijama, kirurškim zahvatima i obiteljskoj anamnezi kako bi stekao uvid u opće zdravstveno stanje pacijenta.

Fizički pregled obuhvaća pregled vitalnih znakova poput krvnog tlaka, pulsa, težine i visine. Također se provjerava stanje vida i sluha.

Laboratorijske pretrage: u nekim slučajevima, posebno ako postoji sumnja na određene zdravstvene probleme, može se zahtijevati uzimanje uzoraka krvi ili urina radi laboratorijskih pretraga.

Pregled mišićno-koštanog sustava: provjerava se motorička sposobnost, moguća prisutnost deformacija, ozljeda ili bolesti mišićno-koštanog sustava.

Pregled kardiorespiratornog sustava: liječnik će poslušati srce i pluća stetoskopom kako bi provjerio njihovo normalno funkcioniranje.

Pregled mentalnog zdravlja: iako možda nije uvijek uključen u standardne preglede, ponekad se provjerava i mentalno zdravlje, posebno ako postoji sumnja na psihološke ili emocionalne probleme.

Ovi pregledi imaju za cilj osigurati da učenici ili studenti imaju adekvatno zdravstveno stanje za uspješno sudjelovanje u obrazovnom procesu te da ih eventualne zdravstvene poteškoće ne ometaju u njihovim aktivnostima te da su na dobrom putu svog obrazovanja s obzirom na izbor budućeg zanimanja.

Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih obrazovnih programa, je koristan dokument izdan od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 2015. godine i za sada jedini važeći, možete ga preuzeti u obliku PDF dokumenta. 

Slobodno nas kontaktirajte za više informacija.
Cijenu pregleda saznajte u našem cjeniku. 

 

 

Ostale usluge:

Cijena:

No data found.

Na pregled je potrebno donijeti:

  • osobnu iskaznicu
  • potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine
  • medicinsku dokumentaciju ako bolujete od nekih bolesti
  • naočale ili leće ako ih koristite
  • na pregled za upis na KIF obavezno ponijeti Obrazac za upis na KIF. Preuzmite ga.
Rezervacija termina pregleda

Možda će vas zanimati i:

Tagovi:

Možda će vas zanimati.

Virtualna kolonoskopija – bezbolan pregled debelog crijeva
No data found.
Prednosti uređaja za magnetsku rezonanciju snage 1.5T
No data found.
Svibanj: 15 % popusta na RTG pluća i srca te LDCT pluća
No data found.
Koristimo kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, posluživanje prilagođenih oglasa ili sadržaja i analizu našeg prometa. Klikom na "Prihvati sve" pristajete na našu upotrebu kolačića. Također možete "Odbaciti nebitno" ili "Prilagoditi postavke".